Gå videre til hovedindholdet

k-ommentar.- D. 17/4 2024.


 Halk Kirke (billedet) er i aften d. 17/4 2024 udgangspunktet for såvel den anden som for den tredie af de i alt tre "Kulturhistoriske" vandringer på Haderslev Næs, som "Museum Sønderjylland"  har arrangeret. Se afsnit 1. og 2. i nedenstående k-ommentar om disse to begivenheder, og om hvem der leder dem, og om tilmeldinger til dem.

k-ommentar.blogspot.com  D 17/4 2024.  En debat oplægs og kommenterende blog side, om hvad k. hørte, så og mener om nogle af de forudgående, nutidige og kommende begivenheder. Successivt supplerende med k-ommenter-klummer.

 

k-ommentar D. 17/4 2024.

Det er i aften d. 17/4 2024, kl. 18.00, ”Museum Sønderjylland” har den anden af i alt tre kulturhistoriske vandringer på Haderslev Næs. Vandringerne begynder alle Halk kirke, og i aften er temaet: ”Nyere tid, de store gårdes land”. Og hvor det er museumsinspektør Carsten Pors Rasmussen der er turens guide og leder.  I århundrede har Haderslev Næs været de store gårdes land. Vi har fået lov til at komme ind på gårdspladsen, på et par af de mest markante gårde. Og undervejs vil der blive fortalt om  ”frigårde” og ”store gårde” og deres historiske baggrunde og den byggeskik de repræsenterer.  Deltagerne i turen opfordres til at tage godt fodtøj på.  Og deltagelse koster 50,- kr..  Billetter kan købes på Museum Sønderjyllands hjemmeside, eller betales med mobil pay på start stedet og før vandringen begynder.

 

Den sidste af de tre kulturhistoriske vandringer på Haderslev Næs afholdes i øvrigt d. 24/4 2024, kl. 18.00 og som også begynder ved Halk Kirke. Og hvor museums formidler Merete Essenbæk, vil være leder på en tur til Haderslev Næs oldtidsminder, herunder gravhøjene ved Hejsager. Pris og billetter: Se ovenstående afsnit.

 

DR. TV. aviserne d. 11/4 2024, kl. 18.30 kunne meddele at tidligere minkavlere skal ikke fremover kunne sidde med ved den mink kommission som fastsætter de endelige erstatnings beløb, fra dengang Staten lukkede alle in besætninger ned under corona krisen.  De samlede erstatnings beløb størrelser, er vokset fra oprindelig 18 til nu 29,5 milliarder kr.. Og man har kunnet påvise flere forsøg fra tidligere minkavlere, på at få tilkendt større erstatnings beløb, end de er berettiget til.  k-ommentar mener det er godt at tidligere mink avlere nu udelukkes fra de endelige beslutninger om de enkelte avleres erstatnings beløb.

 

Og så blev d. 16/4 2024, dagen hvor Danmark mistede en af de mest ikoniske bygninger i København ”Børsen” med det ikoniske ”Dragespir”, og som blev bygget af Chr. d. 4. for 400 år siden. Og siden har været hjemsted for organisationen ”Dansk industri”, og hvor den tidligere FT. medlem og minister Brian Mikkelsen, K., de seneste år har været administrerende direktør. Ikke blot København, men hele Danmark har dermed mistet en ikonisk bygning. Og det var da også en begivenhed som blev intens fulgt og raporteret af bl.a. DR. i en hel-dags-lang reportage udesendel på TV. P1.. Vi i det øvrige Danmark kan så mene, at det var i overkanten, med en så lang reportage af denne begivenheds nødvendige dækning af landsomfattende TV.. Men k-ommentar mener at det set på baggrund af de så ofte mange andre mange timers reportager fra eks. sportsbegivenheder, og med baggrund i den deprimerende baggrund denne har, er forståeligt med de mange timers reportage.  Det lå desuden i løbet af dagen klart for såvel organisationen ”Dansk Industri” såvel gennem de mange kommentarer fra ledende politikere erhvervsfolk og alm. danskere, at den ikoniske og historiske bygning skal genopføres på den ene eller anden måde, selv om den kommende bygning jo aldrig vil komme til at være et 400 årig historisk kulturminde. Og hvis udseende jo aldrig kan blive andet end en kopi af den i sin tid historiske bygning. Eller som måske får et helt andet udseende, efter en måske kommende  heftig national diskussion og meningsudveksling, som k-ommetar i øvrigt ikke mener skal lægges ud til hele Danmarks befolkning, som vi jo ser flere og flere tilfælde af, og som regel ender i en gang useriøse og uværdig konklusioner.  K-ommentar mener også, den skæbne har jo adskillige andre historiske bygningsværker både i Danmark og ude i Verden lidt gennem tiderne. Og hvor der gennem dagens lange reportage d. 16/4 2024, også flere gange blev henvist til branden og den p.t. værende genopbygning af ”Notre Dame Katedralen” i Paris.   

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

k-ommentar-klumme d. 15/6 2023 / k-ommentar d. 18/6 2023.

k-ommentar d. 18/6 2023, har i afsnit 1. en beskrivelse af de arrangementer der sommeren igennem foregår på Rådhus scenen "Dramaten", Haderslev Havn, og som plakaten på nederste billede viser. Og hvor der i dag, søndag d. 18/6, kl. 10.00 foregår en gudstjeneste arrangeret af Gl. Haderslev Kirke og Sogn, sammen med LEV. Haderslev, og "Interessegruppen for Kirke og udviklingshæmmede".  Og nedenstående k-ommentar-klumme omhandler "Vor Frue Cantori" s meget fine korsangs og orgelspils oplevelse ved "Sommerkoncerten 2023" i Haderslev Domkirke d. 15/6 2023. Se nedenstående k-ommentar-klumme.  k-ommentar.blogspot.com   k-ommentar-klumme. D. 15/6 2023. Haderslev Domkirke: ”Vor Frue Cantori – Sommerkoncert”.  /  k-ommentar. D. 18/6 2023.  Hvad k. hørte, så og mener om nogle af de forudgående, nutidige og fremtidige aktuelle begivenheder. k-ommentar-klumme. D. 15/6 2023. Det var en musisk torsdag denne juni sommerdag. Der var Slesvigske Musikkorps koncert

k-ommentar. k-ommentar-klumme. D. 19/4 2024.

Med billedet af den bygning hvor k-ommentar og k-ommentar-klummer har haft sin redaktion de seneste 13 år, skrives nedenstående sidste og afsluttende k-ommentar / k-ommentar klumme på: k-ommentar.blogspot.com. k-ommentar.blogspot.com   k-ommentar.blogspot.com. D. 19/4 2024. Afsluttende kommentarer begrundet i lukning af bloggen: k-ommentar.blogspot.com.   Fredag d. 19/4 2024.  Her slutter aktiviteterne på: k-ommentar.blogspot.com ! De daglige k-ommentarer, og de successive supplerende k-ommentar-klummer, har gennem 13 år været daglige glæder og udfordringer.  De første år via. ”AOS” (Alt om Sønderjylland) på JV. net..  Og senere via. Facebook, som daglige k-ommentarer og successive supplerende k-ommentar-klummer. Og som for 3,5 år siden (da facebook ofte stillede sig kritisk til mine indlæg, og afviste dem), så gennem min egen blog: k-ommentar.blogspot.com.  Det er blevet til over 5.000 indlæg gennem årene.   Men det har også, og især gennem de seneste år,  stået klart at min blog blev

Meddelelse. D. 29/4 2024.

  Ti dage er der gået, siden den officielle meddelelse d. 19/4 2024, om afslutningen på bloggen: k-ommentar.blogspot.com, blev meddelt på denne blog side, til savnet blev for stort !  Og omlægningen af hverdagenes natlige (kl. 3.00-6.00) blog redigeringer og skrivninger, samt den nu 80 år riges øvrige daglige gøremål, blev så mangelfulde og foranderlige, at han nødvendigvis må genåbne sin blog med de daglige opslag.  Om end de fremover bliver mere koncentreret og af mindre omfang en hidtil.  Men kære tidligere og forhåbentlig fremtidige læsere, og meget gerne kommentatorer.  Jeg er nødsaget til at genåbne min blog: k-ommentar.blogspot.com, for at få ”styr” på mine dage.  Hvilket jeg hermed meddeler ”alverden” via. denne meddelelse, og fremtidige daglige opslag i efterfølgende kortere og mere koncentreret form end tidligere.  Og sideløbende vil der så komme en del billeder og korte kommentarer, hovedsagelig fra forskellige begivenheder i Kirke og kulturelle sammen hænge på min faceboo